Kruidenatelier de Roode Beuck in Oldenzaal

Kruidenatelier de Roode Beuck voor kruideneducatie en natuurbeleving!

Over Kruidenatelier de Roode Beuck

Kruidenatelier de Roode Beuck valt onder de rubriek workshops uit Oldenzaal.

Mijn naam is Evelien van Duijn-Essenhuis. Kruidenvakvrouw en het gezicht achter Kruidenatelier de Roode Beuck. Met heel veel plezier neem ik van jong tot oud mee de natuur in om te laten zien en te laten ervaren wat bloemen, planten en bomen voor ons kunnen betekenen. Een boswandeling kan zo veel meer voor je doen dan alleen een frisse neus halen. Om ons heen groeien volop kruiden in het wild die een zeer voedzame en smaakvolle aanvulling kunnen zijn in ons eten of die we geneeskrachtig kunnen inzetten, bijv. bij een verkoudheid of griep. Door de verschillende activiteiten die ik organiseer wil ik graag mensen inspireren om zelf weer kruiden te gaan gebruiken in het hier en nu, zoals we eeuwenlang hebben gedaan.

Ik bied o.a. aan: * Kruidenwandelingen * Kruiden-workshops

Een combinatie van een kruidenwandeling en een workshop maakt de ervaring nog intenser en kan ook uitgebreid worden met een toepasselijke kruidige high tea, picknick of lunch. Deze kan naar keuze compleet verzorgd worden of kan de bereiding ervan een onderdeel van de activiteit zijn. Een zelfgekozen dag, tijdsduur en/of locatie (ook in het weekend) behoort tot de mogelijkheden.

Tot de mogelijkheden behoren ook (op locatie):

* Demonstratie Wildpluk-tapa's bereiden * Wilde kruiden-proeverij

De activiteiten kunnen naar wens worden aangepast, zodat ze geschikt zijn voor

• Een team/personeelsuitje • Een verenigingsuitje • Een vriend(innen)dag • Een vakantieactiviteit • Mensen met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking

Ook voor kinderen is er de mogelijkheid om de natuur te ontdekken en meer te leren over wat er om ons heen groeit en bloeit: Als verjaardagsfeestje, als activiteit in een buurtcentrum of als gastles op een (basis)school.

De activiteiten zijn informatief, maar kenmerkend zijn ook de gemoedelijkheid, de ontspanning en de ont-moeting.

Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u terecht op de website of neem contact op via de contactgegevens.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Kruidenatelier de Roode Beuck uit de rubriek workshops uit Oldenzaal is gevestigd aan de Lossersestraat 198 in Oldenzaal. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-17986161.

Diensten en producten voor workshops

Trefwoorden die horen bij Kruidenatelier de Roode Beuck zijn o.a. :